ecoDrone

ecoDrone; ecording tarafından geliştirilen ve ağaçlandırılması gereken ulaşılması zor alanlara havadan tohum topu atışları gerçekleştiren insansız hava araçlarıdır.

KAYDIR

Doğadan İlham Alan.

Doğal ekosistemlerde; ağaçlardan toprağa düşen tohumlar orada tekrar hayat bulurlar. Biz de ecoDrone’ları geliştirirken doğadaki bu süreçten esinleniyoruz ve ecoDrone’lar ile 10 dakikada 2500 adet tohum topu atışı gerçekleştirebiliyoruz.

Doğanın Yeni Nesil Savaşçısı.

Yenilikçi yapısıyla tüm dünyada ve ülkemizde gittikçe artış gösteren iklim krizine karşı her uçuşta 1,5 futbol sahası büyüklüğünde alan tarayarak daha hızlı bir şekilde mücadele ediyoruz.

Her Zaman Ulaşılmaza Doğru.

Daha yaşanılabilir bir gelecek için ulaşılması zor alanlara ulaştırdığımız tohumları 16 kat daha koruma oranına sahip biçimde toprakla buluşturuyoruz.

İnsanlığın umudunu doğaya taşıyoruz.

Günlük hayattaki her bir eylemde doğaya hayat potansiyeli kazandırdığımız model sayesinde küresel iklim kriziyle doğrudan mücadele edin.

Videoyu oynat

Doğayı taklit ediyoruz.

Tohumlar ait oldukları ağaçlardan toprağa karışarak doğada hayat bulurlar ve yeniden yeşil bir iz olmayı başarırlar. ecording olarak; küresel iklim krizine karşı mücadele etmek amacıyla, tıpkı rüzgarın ve kuşların ağaçlardan topladıkları tohumları toprağa karıştırması gibi doğayı taklit ediyor ve ulaşılması zor alanlara ecoDrone'lar ile tohum topu atışları yaparak yeni tohumların filizlenmesini sağlıyoruz.

Tohum topu nedir?

Tohum topları, tohumların doğa koşulları altında çimlenme ihtimallerini iyileştirmek ve tohumların ağaca dönüşme süreçlerinde karşılaşabileceği olumsuz etkileri minimize etmek amacıyla; kil, toz gübre, çeşitli mineraller ve orman toprağı bulunan karışımla kaplanıp toplar haline getirilmesinin bir sonucudur.

Tohum Topu İçeriği

  • Kil
  • Mineral
  • Orman Toprağı
  • Tohum
  • Su Tutucu Materyaller
  • Gübre

Neden tohum topu?

Tohumların özel olarak hazırlanan karışımla kaplanması ile soğuk, aşırı sıcak, rüzgar, orman canlılarının tohumu yemesi gibi olumsuz şartlardan korunmaları sağlanmaktadır.

Neden tohum topu?

Tohumların özel olarak hazırlanan karışımla kaplanması ile soğuk, aşırı sıcak, rüzgar, orman canlılarının tohumu yemesi gibi olumsuz şartlardan korunmaları sağlanmaktadır.

Hangi türler tercih edilir?

Bu zamana kadar yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmalarında, atılan tohumların çimlenme oranını en üst düzeyde tutabilmek için ülkemizde bulunan ve toprak yüzeyine yakın derinliklerde yetişebilen tohum türleri öncelikli olarak tercih edilmiştir. Bu türler aynı zamanda, Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan silvikültür çalışmalarına da en uygun türlerdir.

Tohum Topu Ar-Ge ve Gözlem Süreci

Ar-Ge süreci ekibimizin geliştirdiği insansız hava araçları (ecoDrone) ile doğrudan ekim ve tohum topu yöntemlerinin birleştirilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Ekim çalışması yapıldıktan sonraki ilk saha gözlemleri; Orman Genel Müdürlüğü ve ekibimiz tarafından, çalışma sonrasındaki 12 ila 24 ay içerisinde yapılmaktadır. Gözlem periyotları ve tarihleri; çalışmanın yapıldığı türlere veya bölgelere göre değişkenlik göstermektedir. Söz konusu süreç, Orman Genel Müdürlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi ile birlikte değerlendirilmektedir.

Tohum Türleri

  • Patlangaç
  • Yaban Elması
  • Alıç
  • İğde
  • Kızılçam
  • Toros Sediri

Tohum Topu Ar-Ge ve Gözlem Süreci

Ar-Ge süreci ekibimizin geliştirdiği insansız hava araçları (ecoDrone) ile doğrudan ekim ve tohum topu yöntemlerinin birleştirilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Ekim çalışması yapıldıktan sonraki ilk saha gözlemleri; Orman Genel Müdürlüğü ve ekibimiz tarafından, çalışma sonrasındaki 6 ay ila 12 ay içerisinde yapılmaktadır. Gözlem periyotları ve tarihleri; çalışmanın yapıldığı türlere veya bölgelere göre değişkenlik göstermektedir. Söz konusu süreç, Orman Genel Müdürlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi ile birlikte değerlendirilmektedir.

Tohum Türleri

  • Patlangaç
  • Yaban Elması
  • Alıç
  • İğde
  • Kızılçam
  • Toros Sediri

Tohum Topu Üretimi

Ekim çalışmalarımızda kullandığımız tohum toplarını, ekim yaptığımız bölgelerdeki kırsal alanlarda yaşamlarını sürdüren ve iklim krizinden doğrudan etkilenen kadınlar ile üretiyoruz. Bu bölgelerde yaşayan kadınlara, tohum topu üretimi için geliştirdiğimiz özel materyallerin eğitimlerini verdikten sonra üretim yapmalarını sağlıyoruz ve ürettikleri tohum toplarını onlardan satın alıyoruz. Böylece onlar için alternatif bir gelir kaynağı oluşturarak, iklim krizi ile mücadeleye katılmalarını sağlıyoruz.

Daha yaşanılabilir bir dünya için

Yeryüzünde var olabilecek en küçük hayat potansiyelinin peşindeyiz.

Sahada olmayı seviyoruz.

Zorlu koşullara rağmen teknolojiyi etkili kullanarak çevreye katkıda bulunmanın coşkusunu yaşıyoruz.

Yeryüzünde yeşil bir iz bırakıyoruz.

Küresel iklim krizine karşı geliştirdiğimiz çözümler ile doğanın dört bir yanında her bireyden yeşil izler bırakıyoruz.

Yeryüzünde yeşil bir iz bırakıyoruz.

Küresel iklim krizine karşı geliştirdiğimiz çözümler ile doğanın dört bir yanında her bireyden yeşil izler bırakıyoruz.

Doğaya doğrudan dokunuyoruz.

Sizin adınıza doğanın dört bir yanında hayat potansiyelleri yaratarak, küresel iklim krizine karşı doğaya doğrudan dokunabilmenizi sağlıyoruz.

Daha yaşanılabilir bir gelecek için bizimle harekete geçmeye hazır mısın?

İklim krizinin artan etkileri nedeniyle orman ekosistemlerinin; karbon tutma, biyoçeşitlilik kaybının azaltılması ve gezegendeki sıcaklık artışının önüne geçilmesi gibi konularındaki kilit rolü nedeni ile önemleri daha da artmıştır. ecording, bu sonuçlar doğrultusunda geliştirdiği teknolojilerle bireylerin ve kurumların iklim krizine karşı pozitif ve doğrudan mücadele edebileceği çözümler sunmaktadır ve daha yaşanabilir bir dünyayı hedeflemektedir.

ecording, geliştirdiği insansız hava araçları ve yazılım teknolojileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. ecoDrone; ekibimiz tarafından geliştirilen ve doğrudan ekim yöntemi ile ağaçlandırma çalışmalarında kullanılan insansız hava aracıdır. ecordingApp ise; dünyanın ve çevrenin yararına verilen görevlerin tamamlanması ile edinilen puanlarla, anlaşmalı markalardan ödüller kazandıran bir mobil uygulamadır.

Kısa vadeli hedefimiz; iş birliklerimizi arttırarak yaptığımız çalışmalarla her sektörden şirket ve kurum ile entegre olarak dünyayı ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam etmektir. 2030 yılına kadar 1 Milyar tohum topu atışı hedefimiz ile Türkiye’deki ve dünyadaki karbon ayak izini azaltmayı aynı zamanda çevre bilinci ve çevre teknolojileri konularında öncü kurumlardan biri olmayı hedeflemekteyiz. Bunun yanı sıra şubat 2021’de açtığımız Hollanda ofisimiz ile de Türkiye’de başlayan bu süreci dünya genelinde geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Satın alınan her bir ürün ve hizmet doğada bir tohum topuna dönüşüyor. Örneğin, satın aldığınız bir üründe ecoDrone simgesi gördüğünüzde, o ürün satışı için ecoDrone ile bir tohum topu atışı gerçekleştirildiğini anlıyorsunuz. Ayrıca ürünlerin üzerine yerleştirilen QR kodu okutmanızla birlikte tohum topunun ne zaman, nerede, hangi türde atıldığı gibi detaylı bilgilere ulaşabiliyor ve alandan en güncel fotoğrafları görüntüleyebiliyorsunuz. Bu iş modeli ile; uzun vadede bireylerin ve markaların doğada yarattığı etkiyi görmelerini ve farkında olmalarını sağlamak için çalışmaktayız.

Yeşilin her tonundan haberdar olun.

Dünyadan ve ecording’ten tüm yeşil haberler ve gelişmeler e-posta kutunda!


    Kişisel verilerinizi korumayı önemsiyoruz. Gizlilik Politikası