Çalışmalarımız, hakkımızdaki haberler, röportajlar ve çok daha fazlası!

Mert Karslıoğlu ile ecording üzerine ilham veren bir sohbet

İklim değişikliğini ve gittikçe daha da hissettiğimiz etkilerini durdurmak için çözüme kendimizden başlamamız gerektiğinin farkındaydık. Aynı farkındalıkla bu sorunun çözümü için kalıcı değişimin ancak her bir kurumun veya bireyin bilinçlenmesi ile mümkün olduğuna inanıyorduk. Ve bu yüzden sürdürebilir teknolojik çözümler uygunlanması hedefi ile serüvenimize başladık. Bugün de birey ve kurum odaklı çevre teknolojileri geliştirerek somut şekilde iklim değişikliği ile mücadele edebiliyoruz. Detaylar için tıklayın.

18 EYLÜL 2022

“İklim krizine karşı yeni nesil doğa savaşçılarıyız”

Küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, inovatif ve teknolojik çözümler geliştirip bireysel çevre bilincini artırmayı hedefliyorlar. İnsansız hava araçları ecodrone’larla ağaçlandırılması zor arazilere tohum topu atıyorlar. Şimdi de bireysel çevre bilincini artırmak için bir mobil uygulama başlattılar. ecording Kurucusu Mert Karslıoğlu, “İklim krizine karşı yeni nesil doğa savaşçılarıyız” diyor. Detaylar için tıklayın.

18 EYLÜL 2022

Türk girişimciler, iklim kriziyle mücadeleye yönelik uygulama geliştirdi

Küresel iklim krizine karşı geliştirilen sürdürülebilir ve teknolojik girişimlere bir yenisi daha eklendi. Türk girişimciler, iklim krizine karşı insanları bireysel olarak harekete geçirmek amacıyla uygulama geliştirdi. ecordingApp adı verilen uygulama 7 Eylül’de düzenlenen lansman ile tanıtıldı. Girişimciler, ‘Mission2030 pursued by ecording’ lansmanında 2030 hedeflerini de açıkladı. Detaylar için tıklayın.

9 EYLÜL 2022

İklim krizine karşı yeni çözümlere odaklandı

Küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, inovatif ve teknolojik çözümler sunan sosyal girişim ecording, “Mission2030 pursued by ecording” lansmanında 2030 hedeflerini açıkladı. Detaylar için tıklayın.

8 EYLÜL 2022

ecording, iklim krizine karşı çözüm vizyonunu paylaştı

Küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, inovatif ve teknolojik çözümler sunan sosyal girişim ecording, “Mission2030 pursued by ecording” lansmanında 2030 hedeflerini açıkladı. 7 Eylül Çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsü’nde gerçekleşen lansmanda, ecording’in yeni teknolojik çözüm ürünü ecordingApp de tanıtıldı. Detaylar için tıklayın.

8 EYLÜL 2022

Drone’la 10 dakikada 2 bin 500 tohum topu atıyor

Orman yangınlarının izlerini taşıdığımız, yanan bölgelerdeki çalışmaların en doğru şekilde nasıl yapılması gerektiğini konuştuğumuz ve takip ettiğimiz şu günlerde “ecoDrone” ile tohum topu atan, iklim krizinin önüne geçmek için çevreci teknolojiler üreten “ecording”i takip edin, destekleyin, onlardan ilham alın istedim. Detaylar için tıklayın.

27 AĞUSTOS 2021

10 yılda 1 milyar tohum topu toprakla buluşacak

Bireysel çevre bilincini arttırmaya yönelik teknolojik yöntemler geliştiren bir sosyal girişim olan ‘ecording kuran Mert Karslıoğlu, ‘ecoDrone’ teknolojisi ile geleneksel dikim yöntemlerinden 55 kat daha hızlı dikim yapabiliyor. Karslıoğlu, “10 yılda 1 milyar tohum topu hedefimiz ile Türkiye’nin ve dünyanın karbon ayak izini azaltmayı hedefliyoruz” diyor. Detaylar için tıklayın.

25 MAYIS 2020

ecoDrone her 10 dakika içerisinde 2 hektarlık alanda 2.500 tohum topu atışı gerçekleştirebiliyor

İTÜ Çekirdek girişimimiz ecording, CNN Türk ekranlarında yayınlanan ve Cem Seymen’in hazırlayıp sunduğu Para Dedektifi programına konuk oldu. ecording’in kurucu ortaklarından Mert Karslıoğlu: “ecoDrone, ecording tarafından geliştirilen ve ağaçlandırılması zor alanlara havadan tohum topu atışları gerçekleştiren insansız hava araçlarıdır.” Programı izlemek için tıklayın.

16 MART 2020

ecording tanıtım videosu (imece 3. Destek Programı)

imece 3.destek programı çerçevesinde İmece Platformu, Tiga Creative ve Zorlu Holding katkılarıyla hazırlanan, ecording tanıtım videosu yayında! İzlemek için tıklayın.

16 MART 2020

Yeşil işler dizini: ecording

ecording’in teknolojisinin çalıştığını düşünmek harika ve bunun için zamana ihtiyacı var. Gelişmeye açık yönleri arasında tohum toplarını attıktan sonraki aşamada bitki örtüsünün takibi ve girişimin kendi ekolojik ayak izini ölçümlemesi gibi önemli başlıklar yer alıyor. Bunlar büyümesinin hızlandığı dönemlerde girişim için kritik olabilir. Detaylar için tıklayın.

12 MART 2021

Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün bu yılki kazananı “ecoDrone” projesi oldu

Yıldız Holding ve DenizTemiz Derneği/ TURMEPA iş birliğiyle doğal kaynakların gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için yenilikçi projeler geliştirmiş girişimleri ödüllendiren Sabri Ülker Çevre Ödülü’nü bu yıl ecording imzalı “ecoDrone projesi” kazandı. İnsansız hava aracıyla havadan tohum topu atışları gerçekleştirebilen “ecoDrone” ulaşılması zor alanlarda 54 kat daha hızlı sonuç veriyor. Detaylar için tıklayın.

3 MART 2021

Dronelar ile tohum topu atışı yapan girişim: ecording

ecording, ecoDrone adı verilen ve ecording ekibi tarafından geliştirilen insansız hava araçları ile insanların ulaşamadığı, ağaçlandırılması gereken alanlara tohum topu atışları gerçekleştiriyor. Detaylar için tıklayın.

2 MART 2020

Gökten yağan tohumlar

ecording’in baş aktörü ecoDrone desek yanlış olmaz. Mert Karslıoğlu’nun geliştirdiği geliştirdiği bu drone, ağaçlandırmaya hızlı ve teknolojik bir alternatif oluşturuyor. Detaylar için tıklayın.

8 ŞUBAT 2020

Big Bang 2019 finalistleri belli oldu

İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın girişimcilere en fazla kaynak dağıtılan etkinliği ‘Big Bang Start-up Challenge’da bu yıl sahneye çıkacak 20 finalist girişim belli oldu. İşte 28 Kasım’da Uniq İstanbul’da gerçekleşecek Big Bang’de finale çıkmaya hak kazanan o teknoloji girişimleri… Detaylar için tıklayın.

24 KASIM 2019

Girişimler engelleri yok ediyor

İmece’nin düzenlediği 3’üncü Destek Programı’nda üç girişim özel ödül aldı. ecording girişimi kırsal bölgelerde kadınların hazırladıkları tohum toplarını drone ile fırlatıp, ulaşılması zor alanları ağaçlandıran bir girişim. İklim değişikliği ve kadın istihdamı konularına aynı anda çözüm geliştiriyor. Detaylar için tıklayın.

26 TEMMUZ 2019

Tohum ekmek için drone yaptılar

Üniversiteli 6 genç daha yeşil bir Türkiye için müthiş bir proje geliştirdi. Ulaşılması güç, fidan dikilmesi imkansız sarp arazileri ağaçlandırabilmek için dronelar üretildi. Bu dronelar, özel olarak hazırlanan tohum toplarını havadan çorak araziye atıyorlar. Zamanla tohumlar filizleniyor, yakın bir zamanda da ağaca dönüşecekler. Haberi izlemek için tıklayın.

12 HAZİRAN 2019

Her takipçisi için drone ile tohum eken girişim

ecording, çevre bilinci aşılamayı hedefleyen bir öğrenci projesi olarak ortaya çıkmış; hedef kitlesi genişledikçe etkisi ve etki alanı globalleşmeyi amaçlayan, sizlerin desteğiyle etkinlik alanlarını çeşitlendirerek büyümeye devam edecek olan, çevre bilincinden sorumlu sayılmayı hedefleyen bir sosyal girişimdir. Röportajı izlemek için tıklayın.

2 KASIM 2018

Basın Rehberi

LOGO KULLANIM KILAVUZU