Doğayla uyumlu bir yaşam ve sürdürülebilirlik hakkında bilmeniz gerekenler ecoBlog'da!

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Ağaç Dikmeyi İş Modeline Entegre Eden Dünyaca Ünlü İş Birlikleri

Dünya genelinde ağaç dikmenin önemini kavrayan birçok büyük şirket ve organizasyon, bu çevre dostu eylemi iş modellerine entegre ederek sürdürülebilirlik ve çevre koruma alanında önemli adımlar atıyor. Bu blogda, ağaç dikmeyi iş modeline entegre etmiş dünyaca ünlü iş birliklerini ve onların bu alandaki başarı hikayelerini inceleyeceğiz.

Devamını oku
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK

Gönüllülük Projeleri: Çalışan Gönüllülüğü & Kurumsal Gönüllülük

Çalışanlar arasında oluşan “sessiz istifa” trendinin yükseldiği son yıllarda, iş yerlerine bağlılık oluşturmanın en etkili yollarından biri çalışan gönüllülüğü ve kurumsal gönüllülük programlarını destekleyerek, gönüllülük projelerinde yer almak oluyor. Şirketinizde ortak bir amaç oluşturarak ekip ruhunu güçlendirirken, ülkenize ve Dünya’ya iyi gelecek etkinliklere katılmak hem çalışan bağlılığını artıracak hem de  işveren markası kimliğinizi güçlendirecek. Bu yazımızda çalışan gönüllülüğü terimini istatistiklerle açıklarken, kurum olarak yapabileceğiniz gönüllülük projelerinden bahsedeceğiz.

Devamını oku
İKLİM KRİZİ

Yapay Zeka İklim Kriziyle Mücadele Edebilir Mi: Re-Tina’nın Devrimci Rolü

Yapay Zeka kullanımıyla 2030’da, dünya genelinde Kanada veya Japonya’nın yıllık karbon emisyonlarına eşdeğer miktarda azalma bekleniyor. Bu yazımızda, AI kullanımının sürdürülebilir bir geleceğe nasıl katkılar sağlayabileceğini açıklarken, yapay zekanın yeni ve devrimci kullanım alanlarından biri olan Re-Tina modelini ele alacağız.

Devamını oku
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Sıfır Atık Ofis: Sürdürülebilir Bir İş Hayatı İçin 7 Öneri

Ofiste sıfır atık sistemine geçmek, sadece çevreye katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda şirketin atık yönetiminde maliyetlerini azaltabilir. Basit ama etkili değişiklikler, Sıfır Atık politikalarının uygulanmasına yardımcı olabilir, çevre bilinci kültürünü geliştirirken işletme verimliliğini de artırabilir. Bu yazımızda sizlerle atıksız bir ofis politikası geliştirmek ve iş yerinizde verimliliği artırmak için tüyolar vereceğiz.

Devamını oku
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK

Çalışanlarınıza Daha İyi Bir Gelecek ve Şirket Sunmak: 10 Adımda Şirketinizin Çevresel Etki Analizi ve İyileştirme Stratejileri

Günümüzde şirketlerin sürdürülebilirlik konusundaki sorumlulukları giderek artıyor. Bu bağlamda, şirketlerin çevresel etkilerini ölçme ve azaltma stratejileri benimsemeleri, hem çevre için hem de uzun vadede iş dünyası için kritik önem taşıyor. Bu yazıda, şirketinizin çevresel etkisini nasıl ölçebileceğinizi ve sürdürülebilir bir iş modeli için atabileceğiniz adımları anlatacağız.

Devamını oku
İKLİM KRİZİ

5 Maddede COP28: Karbon Nötr Bir Dünya İçin Fosil Yakıtlara Veda Mı?

Her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğini yaptığı “Taraflar Konferansı – Conference of  the Parties (COP)”, diğer adıyla İklim Değişikliği Konferansı’nın 28.si, 30 Kasım – 12 Aralık 2023 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleşti. COP28, iklim eylemlerini hızlandırmak ve Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak amacıyla düzenlenen tarihi bir buluşma olarak kayıtlara geçti.

Devamını oku
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Refill Nedir ve Gezegene Nasıl Katkısı Olabilir?

Ellen MacArthur Vakfı için yapılan bir rapora göre, yeni bir ürün satın almak yerine dolum satın almak CO2 emisyonlarını %70, enerji kullanımını %65 ve su kullanımını %45 azaltabilir. Bu yazımızda, yeniden doldurma ve yeniden kullanma çözümlerini inceliyor ve Türkiye’de refill ürünlere sahip bilinçli bazı markalara göz atıyoruz.

Devamını oku
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK

GHG Protokolü (Greenhouse Gas Protocol): Kapsam 1, Kapsam 2 ve Kapsam 3 Karbon Emisyonları Neden Aynı Değil?

GHG Protokolü, yani Sera Gazı Protokolü, belirli bir karbon hesaplama ve raporlama standardı olarak öne çıkmaktadır. Ancak, bu protokolün üç farklı “kapsamı” vardır: Kapsam 1, Kapsam 2 ve Kapsam 3. Bu yazıda, her bir kapsamın neyi temsil ettiğini, karbon emisyonlarının neden farklı olduğunu ve bu farklılıkların çevresel etkilerini inceleyeceğiz.

Devamını oku